English|صفحه اصلی  | سایت اصلی دانشگاه |   امروز: سه شنبه ٠٦ آبان ١٣٩٩


  چاپ        ارسال به دوست

به گزارش حبیبی از روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شوط

همه با هم برای تغذیه سالم و تامین امنیت غذایی خانواده در شرایط اپیدمی کرونا

براساس گزارش FAO در سال 2020 بیش از 2 میلیارد نفر در جهان به  غذای ایمن، سالم، مغذی و کافی دسترسی منظم ندارند. پیش بینی می شود جمعیت جهان تا سال 2050 تقریباً به 10 میلیارد نفر برسد. با وجود آنکه در جهان بیش از سی هزار گیاه خوراکی وجود دارد، امروزه 66درصد از محصولات کشاورزی با تنها 9 گونه گیاهی تامین می شود. به منظور تامین غذای مردم و پایداری کره زمین، باید مواد غذایی مختلفی فراهم شود. تاثیر اشکال گوناگون سوتغذیه ( از تغذیه ناکافی و کمبود ریز مغذی ها گرفته تا اضافه وزن و چاقی) بر اقتصاد جهانی سالانه حدود 3.5 تریلیون دلار برآورد می شود. روند افزایش  گرسنگی از سال 2014، همراه با گسترش چاقی  به روشنی نیاز به تسریع و تشدید اقدامات برای تقویت سیستم های غذایی و حفاظت از معاش مردم را نشان می دهد. ساز و کار های غذایی آینده کشور ما باید ضمن حفاظت از منابع طبیعی، تنوع زیستی و مقابله با مشکلاتی مثل تغییرات آب و هوایی، قابلیت تامین غذای سالم و دست یافتنی برای همگان و درآمدی مقبول برای کارکنان این بخش را فراهم می کند. ضایعات مواد غذایی هر ساله حدود 1.3 میلیارد تن بر آورد شده است که معادل یک سوم کل مواد غذایی تولید شده برای مصرف انسان است و معادل غذای 2 میلیارد نفر در هر سال  محسوب می شود. اتلاف غذا به معنای هدر دادن پول ، نیروی کار و منابع و افزایش انتشار گازهای گلخانه ای در ایجاد تغییرات آب و هوایی می شود. هر ساله حدود 14درصد از غذایی که برای مصرف انسان تولید می شود، بین مراحل کشت تا رسیدن به بازار عمده فروشی، از بین می روند. در مسیر خرده فروشی تا مصرف حتی مقادیر بیشتری از غذای تولیدی هدر می رود. بیش از سه میلیارد نفر در جهان به اینترنت دسترسی ندارند و بیشتر آنان در مناطق روستایی دور افتاده زندگی می کنند. کشاورزان خرده پا برای بهبود معیشت خود به سرمایه ، آموزش ، نوآوری و فناوری بیشتری نیاز دارند.

 وامسال FAO  با توجه به بحران کمبود غذا در جهان و دامن زدن انتشار ویروس کرونا و تبعات اقتصادی آن در کاهش دسترسی به غذا برای اقشار آسیب پذیر جامعه، به مناسبت روز جهانی غذا که مصادف با 24 مهر ماه است شعار "همه با هم برای تغذیه سالم و تامین امنیت غذایی خانواده در شرایط اپیدمی کرونا" پیشنهاد نموده است .


٠٨:٤٧ - 1399/07/23    /    شماره : ٣٣٥٣١    /    تعداد نمایش : ٢٧



خروج