با توجه به فرا رسیدن فصل گرما و احتمال افزایش بروز و شیوع بیماری وبا و سایر بیماریهای روده ای و با عنایت به اینکه این بیماری عمدتاً از راه آب و مواد غذایی آلوده و عدم رعایت موازین بهداشت فردی انتقال می یابد، به منظور حفظ سلامتی شما هموطنان گرامی رعایت نکات بهداشتی ذیل را توصیه می نماید:
- برای شستشو و آماده سازی و طبخ موادغذایی از آب سالم استفاده نمائید.
- سبزیجاتی را که بصورت خام مصرف می شوند بعد از پاکسازی ابتدا با آب سالم خوب بشوئید و با استفاده از مواد پاک کننده و ضدعفونی کننده و شستشوی مجدد سالم سازی و سپس مصرف نمائید.
- از نوشیدن آب اشامیدنی غیر مطمئن جداً خودداری نمائید. لذا از آب چشمه ها (همیشه سالم نیستند) ،آب رودخانه ها ، آب فضای سبز برای شرب استفاده ننمائید و در صورت عدم دسترسی به آب مطمئن آن را به مدت 3 دقیقه جوشانیده و مصرف کنید.
- خوراکی های خام یا پخته که توسط دست فروشان دوره گرد عرضه می شود بهداشتی نبوده و مصرف آن جایز نیست.
- کوتاه کردن ناخن ها و تمیز نگه داشتن آنها به پیشگیری از ابتلا به بیماریهای اسهالی بخصوص نزد کودکان کمک می کند.
- کاهو وسبزیجات خام ممکن است دارای میکروب و تخم انگل باشد بنابراین از مصرف کاهو سبزی نشسته و سالم سازی نشده جداً خودداری کنید.
- در صورت امکان بعد از صرف غذا آب لیمو و یا لیموی تازه مصرف نمائید.
- در صورت ابتلا به اسهال ضمن تاکید بر مصرف مایعات ( محلول ORS ، دوغ سوپ و آب)بلافاصله به نزدیکترین واحد بهداشتی و درمانی مراجعه نمائید.
- رعایت شستشوی دستها در موارد : پس از تماس با مواد غذایی خام ونشسته ،پس از رفتن به توالت ،پس از تماس با هرنوع مواد زائد ، پس از تعویض کهنه و پوشک بچه.
